Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın merdivenleri yapılırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma vazıh kuruluşlarda 120cm, mürtefi katlı büro binalarında 90cm ferahliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları vâsiliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Bununla yanında kötüdaki kriterlere mevla olan yerlerde hareketsiz yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması akseptans edilir.

çoğu kez yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, akse anlarında insanların yangın alanından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Başkaca, astım ve bronşit kabilinden solunum yolu hastalıklarıyla birliklı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz kat düzlükı 150 metrekare’den bir küme ve çabucak çokça karşıı olan umumi binalarda, makam adeti 4’ten okkalı olan bütün binalaşmalarda yangın merdiveni dokumalması zaruri kılınmıştır.

Birmebzul firma ve şirkete bu alanda hizmet veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve emanet eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Demir yahut çelikten meydana getirilen ve binanın haricinde arsa yer yangın merdivenleri Yangın Kapısı bile yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi derunin kullanılmaktadır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve sarsıntı afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın güçını kurtardığında henüz dobra anlaşılacaktır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da basar önünde bulundurularak standartlara oranlı biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Yangına Dayanıklılık: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylelikle yangın kadar durumlarda dahi kapılar insanoğluın çıkışı bâtınin elverişli konumda olabilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir acil durumda, kullanıcıların sakimlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan geride bırakmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çışitalara aracısız erişmeleri bâtınin zaruri tedbirler alınır.

Yeni yapılarda muayyen yüksekliğe mevla binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri evetğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve kapısına ehil olan binalarda yangın merdivenleri yapı planına dahil edilir.

Report this wiki page